Puu/vanerikorujen hoito-ohjeet. 

Korumme ovat valmistettu suomalaisesta ohutviiluvanerista.

Puu on erinomainen materiaali korvakorujen valmistamiseen, sillä siitä valmistetut tuotteet ovat hyvin kevyitä ja kestäviä. Vastuullisesti valmistettu vaneri on myös ekologinen valinta.

Puukorvakoruja on kuitenkin hyvä käyttää, säilyttää ja huoltaa oikein.
Noudata näitä ohjeita niin korusi pysyvät kauniina pitkään:

1. Vältä korujen altistumista kosteudelle

  • Puu on materiaali joka pyrkii imemään itseensä kosteutta ympäristöstä. Kastuessaan myös tuotteen ominaisuudet muuttuvat, joka voi aiheuttaa materiaalin turpoamisen. Vältä siis korujen kastumista.
  • Poista korut aina ennen suihkuun, saunaan tai uimaan menoa!
  • Myöskään hikoilu ei ole hyväksi puukoruille, poista siis korut myös ennen urheilusuoritusta.

2. Vältä korujen altistumista kemikaaleille

  • Pyri välttämään puukorujen joutumista kosketuksiin kemikaalien kanssa, kuten kosmetiikkatuotteet, hiuslakka ja hajuvedet. Kemikaalit voivat värjätä tuotteen pinnan ja vahingoittaa sitä.
  • Kemikaalit voivat nopeuttaa myös metallisosien tummumista.
  • Puethan korut yllesi viimeisenä ja riisut ensimmäisenä.

3. Puukorujen pinnan puhdistaminen

  • Puukorujen pintaa voi pyyhkiä puhtaaksi esimerkiksi mikrokuituliinalla tai nihkeäksi kostutetulla puuvillaliinalla. Vältä kuitenkin runsaan veden käyttöä ettei koru ime itseensä kosteutta.
  • Käytämme tuotteidemme pintakäsittelyssä (värilliset tuotteet) kotimaista laadukasta kalustemaalia. Maalattujen tuotteiden pinta on luonnollisesti paremmin suojattu kuin maalaamattomien ja käsittelemättömien tuotteiden pinta. Myös maalattu pinta voidaan pyyhkiä nihkeää liinaa käyttäen.

4. Korun metalliosien puhdistaminen

  • Metalliosien puhdistamiseen voit käyttää mikrokuituliinaa ja esimerkiksi pumpulipuikkoja. Suosittelemme metalliosien puhdistamista jokaisen käyttökerran jälkeen ennen kuin korut asetetaan niille tarkoitettuun säilytyspaikkaan. Näin epäpuhtaudet eivät siirry esimerkiksi korvakorun säilytysrasiaan.
  • Koruissa käytetyt metalliosat voivat tummua ajan myötä. Kemikaalit, kuten suihkeet ja hiuslakka saavat metalliosat tummumaan nopeammin. Tästä syystä on tärkeää, että laitat korut yllesi vasta meikin ja hiustenlaiton jälkeen.

 5. Puukorujen säilytys

  • Säilytä koruja omassa rasiassaan tai telineessä jossa ne eivät pääse hankautumaan toisiinsa. Vältä korujen säilyttämistä suorassa auringonvalossa, koska korujen värit voivat tällöin haalistua.
  • Kylpyhuone on huono paikka puukorujen säilyttämiseen, koska siellä ilmankosteus on yleensä hyvinkin korkea.


Lisätietoa käyttämistämme materiaaleista löydät täältä.

Akryylikorvakorujen hoito-ohjeet

Akryylista ja peiliakryylista valmistettujen korvakorujen puhdistukseen suosittelemme esimerkiksi silmälasien puhdistukseen tarkoitettua mikrokuituliinaa. Akryyli on vaneria herkempi materiaali naarmuuntumaan, joten suosittelemme akryylikorujen säilytystä erillään muista korvakoruista. Mikäli mahdollista, säilytä akryylikorut omassa rasiassaan.

Akryylista valmistetut korvakorut eivät ole niin arkoja kosteudelle kuin vanerikorvakorut, mutta emme suosittele niidenkään altistamista kosteudelle esimerkiksi uinnin tai muun urheilun aikana.

Mikrokuituliina on erinomainen myös korvakorujen metalliosien puhdistukseen. 

Makrameekorvakorujen hoito-ohjeet.

Käytämme edellä mainittua koivuvaneria myös osana makrameekorvakoruja. Makrameekorujen langat ovat elävä materiaali, joka tarvitsee ajoittaista huoltoa säilyttääkseen ryhtinsä.

Kun makrameekorusi näyttävät kaipaavan kohennusta suosittelemme langoille hellävaraista auki kampausta tiheäpiikkisellä kammalla. Tämän jälkeen lankoihin voidaan suihkauttaa kevyt kerros hiuslakkaa ja langat voidaan oikoa käsin haluttuun muotoon. Suojaathan kuitenkin korvakorujen metalliosat huolellisesti hiuslakalta. Kemikaalien vaikutuksista korvakorumetalleille voit lukea ylempänä.

Makrameelankojen päät voidaan tasata terävillä saksilla, joka viimeistelee korvakorujen ryhdin. Tylsiä saksija käyttämällä langat vain taipuvat niiden terien väliin, eikä lopputuloksesta tule siisti. Huolehdi siis myös saksien terävyydestä!

Makrameekorujen huollon voit tehdä esimerkiksi jokaisen käyttökerran jälkeen ennen kuin ne asetetaan säilytykseen odottamaan seuraavaa käyttökertaansa. Näin ne odottavat aina yhtä eheinä ja valmiina ylle puettaviksi. 

Suosittelemme rasiaa myös makrameekorvakorujen säilytykselle.